Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Opakowania w przemyśle mięsnym = Packaging in the meat industry / Sławomir Leśny, Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • Packaging in the meat industry
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
  • Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 165-174Streszczenie: Opakowania stanowią nieodłączny element produktów żywnościowych różnego pochodzenia. Przez swój charakterystyczny wygląd utożsamiają produkt z producentem, zachęcają do zakupu, ułatwiają transport i przechowywanie, a także zabezpieczają produkt przed zniszczeniem lub uszkodzeniem. W przemyśle mięsnym obok opakowań jednostkowych wykonanych z surowców naturalnych (np. osłonki naturalne) lub blachy stalowej czy aluminiowej oraz szkła stosuje się całą gamę opakowań z tworzyw syntetycznych - folie, tacki, woreczki, osłonki. Do ich produkcji wykorzystuje się następujące materiały i ich pochodne : PE, PET, PA, PP, PS, PVC, EVOH, PVDC. Obecnie najpopularniejszą grupę opakowań stosowaną w przemyśle mięsnym stanowią folie oraz laminaty wielowarstwowe.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Rozdział Rozdział Bibliografia Prac Pracowników - BPK 94648 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

Opakowania stanowią nieodłączny element produktów żywnościowych różnego pochodzenia. Przez swój charakterystyczny wygląd utożsamiają produkt z producentem, zachęcają do zakupu, ułatwiają transport i przechowywanie, a także zabezpieczają produkt przed zniszczeniem lub uszkodzeniem. W przemyśle mięsnym obok opakowań jednostkowych wykonanych z surowców naturalnych (np. osłonki naturalne) lub blachy stalowej czy aluminiowej oraz szkła stosuje się całą gamę opakowań z tworzyw syntetycznych - folie, tacki, woreczki, osłonki. Do ich produkcji wykorzystuje się następujące materiały i ich pochodne : PE, PET, PA, PP, PS, PVC, EVOH, PVDC. Obecnie najpopularniejszą grupę opakowań stosowaną w przemyśle mięsnym stanowią folie oraz laminaty wielowarstwowe.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW