Strefa pary przegrzanej w skraplaczu chłodniczym / Tadeusz Bohdal, Henryk Charun.
Rodzaj materiału:
ArtykułTematy:
W: Chłodnictwo. - 2007, T. 42, nr 5, s. 16-22Streszczenie: Przedstawiono analizę warunków pracy skraplaczy chłodniczych biorąc pod uwagę, że różnią się one znacznie od skraplaczy w innych urządzeniach energetycznych. W nowoczesnych urządzeniach chłodniczych, z now3ymi proekologicznymi czynnikami, takimi jak R104A i R507 i wyposażonymo w sprężarki tłokowe hermetyczne, stopień podgrzania pary dopływającej do skraplacza jest wysoki i może wynosić nawet 60-80 K i więcej.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0218 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Dane z autopsji.
Przedstawiono analizę warunków pracy skraplaczy chłodniczych biorąc pod uwagę, że różnią się one znacznie od skraplaczy w innych urządzeniach energetycznych. W nowoczesnych urządzeniach chłodniczych, z now3ymi proekologicznymi czynnikami, takimi jak R104A i R507 i wyposażonymo w sprężarki tłokowe hermetyczne, stopień podgrzania pary dopływającej do skraplacza jest wysoki i może wynosić nawet 60-80 K i więcej.
