Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Wartość odżywcza i zdrowotna karpia /

SKIBNIEWSKA, Krystyna Anna - doktorant. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych

Wartość odżywcza i zdrowotna karpia / Krystyna Skibniewska, Janusz Zakrzewski.

Dane z autopsji.

Autorzy artykułu przekonują, że karp jest rybą ze wszech miar zasługującą na częste goszczenie na polskich stołach. Filet karpia jest źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, posiada średnią ilość tłuszczu o składzie nie spotykanym w pozostałych rodzajach żywności, stanowi uzupełnienie szeregu składników mineralnych i witamin.


Karp.

597.2/.5(28)
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW