Wartość odżywcza i zdrowotna karpia /
SKIBNIEWSKA, Krystyna Anna - doktorant. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
Wartość odżywcza i zdrowotna karpia / Krystyna Skibniewska, Janusz Zakrzewski.
Dane z autopsji.
Autorzy artykułu przekonują, że karp jest rybą ze wszech miar zasługującą na częste goszczenie na polskich stołach. Filet karpia jest źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, posiada średnią ilość tłuszczu o składzie nie spotykanym w pozostałych rodzajach żywności, stanowi uzupełnienie szeregu składników mineralnych i witamin.
Karp.
597.2/.5(28)
Wartość odżywcza i zdrowotna karpia / Krystyna Skibniewska, Janusz Zakrzewski.
Dane z autopsji.
Autorzy artykułu przekonują, że karp jest rybą ze wszech miar zasługującą na częste goszczenie na polskich stołach. Filet karpia jest źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, posiada średnią ilość tłuszczu o składzie nie spotykanym w pozostałych rodzajach żywności, stanowi uzupełnienie szeregu składników mineralnych i witamin.
Karp.
597.2/.5(28)
