Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Urządzenia i techniki wykorzystywane podczas grillowania = Installations and techniques used in the grilling /

KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 2008 - .

Urządzenia i techniki wykorzystywane podczas grillowania = Installations and techniques used in the grilling / Olimpia Burzyńska, Mariusz S. Kubiak, Krystyna Skibniewska.


Installations and techniques used in the grilling

Dane z autopsji.

W artykule omówiono bezpośrednie i pośrednie metody grillowania a także ogólny przebieg grillowania w każdej z tych metod. W dalszej części dokonano przeglądu urządzeń stosowanych do opiekania oraz zmiany zachodzące w mięsie podczas tego rodzaju obróbki termicznej.


Mięso - kucharstwo i przetwórstwo.


Materiały konferencyjne.

66.04
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW