Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums /
SZPARAGA, Agnieszka. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Biochemii i Biotechnologii 2008 - .
Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums / Malwina Marciniak, Agnieszka Plawgo.
Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums
Dane z autopsji.
Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na zawartość suchej masy w śliwkach odmiany Węgierka - świeżych i mrożonych. Analizowano stopień przydatności owoców w kojarzonej metodzie utrwalania.
Śliwki.
Materiały konferencyjne.
664.8/.9
Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums / Malwina Marciniak, Agnieszka Plawgo.
Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums
Dane z autopsji.
Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na zawartość suchej masy w śliwkach odmiany Węgierka - świeżych i mrożonych. Analizowano stopień przydatności owoców w kojarzonej metodzie utrwalania.
Śliwki.
Materiały konferencyjne.
664.8/.9
