Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums /

SZPARAGA, Agnieszka. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Biochemii i Biotechnologii 2008 - .

Badanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych = Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums / Malwina Marciniak, Agnieszka Plawgo.


Influence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums

Dane z autopsji.

Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na zawartość suchej masy w śliwkach odmiany Węgierka - świeżych i mrożonych. Analizowano stopień przydatności owoców w kojarzonej metodzie utrwalania.


Śliwki.


Materiały konferencyjne.

664.8/.9
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW