Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Jakość suszu ziemniaczanego przy różnych metodach blanszowania = Quality of dried potatoes usingdiffrent blanching techniques /

GRUDZIŃSKA, Magdalena. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 1998 - .

Jakość suszu ziemniaczanego przy różnych metodach blanszowania = Quality of dried potatoes usingdiffrent blanching techniques / Magdalena Grudzińska, Kazimiera Zgórska. - 2004.

Dane z autopsji.

Celem pracy było określenie wpływu sposobu i warunków blanszowania na kształtowanie jakości suszów ziemniaczanych uzyskanych z pięciu odmian ziemniaka: Aster (odmiana bardzo wczesna), Mila, Bintje (odmiany średnio wczesne), Danusia (średnio późna), Wawrzyn (odmiana późna).


Ziemniaki - odmiany.
Susz ziemniaczany.

635.1/.7
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW