Kinetyka zmian masy i temperatury w procesie sublimacyjno-parowo-próżniowego rozmrażania mięsa = |Kinetics of mass and temperature chenges during sublimation-steaming-vacuum thawing of meat /
KOPEĆ, Adam. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 1996 - .
Kinetyka zmian masy i temperatury w procesie sublimacyjno-parowo-próżniowego rozmrażania mięsa = |Kinetics of mass and temperature chenges during sublimation-steaming-vacuum thawing of meat / Adam Kopeć, Jarosław Diakun. - 2005.
Dane z autopsji.
W artykule omówiono zasadę opracowanego przez autorów rozmrażania sublimacyjno-parowo-próżniowego. Przedstawiono stanowisko badawcze oraz przebiegi czasowe zmiany: masy i temperatury rozmrażanej próbki mięsa oraz ciśnienia w komorze próżniowej.
Mięso - technologia.
Próżnia.
637
Kinetyka zmian masy i temperatury w procesie sublimacyjno-parowo-próżniowego rozmrażania mięsa = |Kinetics of mass and temperature chenges during sublimation-steaming-vacuum thawing of meat / Adam Kopeć, Jarosław Diakun. - 2005.
Dane z autopsji.
W artykule omówiono zasadę opracowanego przez autorów rozmrażania sublimacyjno-parowo-próżniowego. Przedstawiono stanowisko badawcze oraz przebiegi czasowe zmiany: masy i temperatury rozmrażanej próbki mięsa oraz ciśnienia w komorze próżniowej.
Mięso - technologia.
Próżnia.
637
