Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Moc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej /

DIAKUN, Jarosław. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych 1996 - .

Moc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej / Jarosław Diakun. - 2009.

Dane z autopsji.

Przedstawiono wyniki badań pomiaru mocy napędu miesiarki laboratoryjnej, w trakcie miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej. Miesienie prowadzono przy prędkości obrotowej mieszadeł w zakresie od 48 do 1840 obr/min. Przeanalizowano zmianę mocy w trakcie miesienia; tworzenie i degradację tekstury ciasta; pomierzono energię miesienia niezbędną do uzyskania wyrównanej, jednolitej struktury.


Mąka pszenna.
Mąka żytnia.
Piekarstwo - urządzenia.

664.6/.7
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW