Influence of osmotic dehydration process and freezing on the acidity of fresh and previously frozen strawberries = | Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek świeżych i uprzednio mrożonych /
SZPARAGA, Agnieszka. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Biochemii i Biotechnologii 2008 - .
Influence of osmotic dehydration process and freezing on the acidity of fresh and previously frozen strawberries = | Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek świeżych i uprzednio mrożonych / Agnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk. - 2010.
Dane z autopsji.
Badania nad utrwalaniem żywności prowadzą w kierunku tych zabiegów, podczas których nie następuje niszczenie struktury materiału oraz zachowane zostają jego wartości sensoryczne i odżywcze. Pozytywne efekty może przynieść połączenie odwadniania osmotycznego z zamrażaniem. Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek odmiany Polka - świeżych i mrożonych.
Truskawka.
Materiały konferencyjne.
664.8/.9
Influence of osmotic dehydration process and freezing on the acidity of fresh and previously frozen strawberries = | Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek świeżych i uprzednio mrożonych / Agnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk. - 2010.
Dane z autopsji.
Badania nad utrwalaniem żywności prowadzą w kierunku tych zabiegów, podczas których nie następuje niszczenie struktury materiału oraz zachowane zostają jego wartości sensoryczne i odżywcze. Pozytywne efekty może przynieść połączenie odwadniania osmotycznego z zamrażaniem. Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek odmiany Polka - świeżych i mrożonych.
Truskawka.
Materiały konferencyjne.
664.8/.9
