Analiza i synteza zarysu ostrzy obrotowych do cięcia materiałów spożywczych /
MILANOWSKI, Jerzy. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn, Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego 1974 - 1993.
Analiza i synteza zarysu ostrzy obrotowych do cięcia materiałów spożywczych / Jerzy Milanowski. - 1980.
Dane z autopsji.
Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.
Żywność.
Przemysł rolno-spożywczy.
621
Analiza i synteza zarysu ostrzy obrotowych do cięcia materiałów spożywczych / Jerzy Milanowski. - 1980.
Dane z autopsji.
Opublikowane w literaturze rezultaty badań wskazują na istotność poślizgu ostrza noża w procesie cięcia środków spożywczych. W tej pracy określono współczynnik poślizgu ilościowo charakteryzujący proces poślizgu ostrza noża. Wprowadzono metody wykreślne i analityczne określania tego współczynnika dla dowolnych i wybranych zarysów ostrzy noży obrotowych. Przedstawiono także metodę syntezy profilu zarysu ostrzy noży obrotowych dla zadanej zmienności współczynnika poślizgu.
Żywność.
Przemysł rolno-spożywczy.
621
