Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych /

CHARUN, Henryk. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn, Zakład Termodynamiki i Chłodnictwa 1970 - 1996.

Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych / Józef Hamulak, Henryk Charun, Tadeusz Bohdal. - 1984.

Dane z autopsji.

Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.


Chłodnictwo - urządzenia.
Gastronomia - urządzenia.

621.59
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW