Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych /
CHARUN, Henryk. Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn, Zakład Termodynamiki i Chłodnictwa 1970 - 1996.
Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych / Józef Hamulak, Henryk Charun, Tadeusz Bohdal. - 1984.
Dane z autopsji.
Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.
Chłodnictwo - urządzenia.
Gastronomia - urządzenia.
621.59
Przyczyny powstawania awarii a organizacja napraw i remontów urządzeń chłodniczych i gastronomicznych / Józef Hamulak, Henryk Charun, Tadeusz Bohdal. - 1984.
Dane z autopsji.
Artykuł przedstawia syntetyczny przegląd wzrostu awaryjności maszyn i urządzeń chłodniczych, pozwala to autorom na stwierdzenie, że niska jakość wielu elementów produkowanych przez przemysł krajowy połączona z fatalną niekiedy ich eksploatacją, związaną również z niskim poziomem wyszkolenia personelu obsługi, przyśpiesza tempo wzrostu uszkodzeń i awarii. Tylko wysoka jakość wyrobów połączona z naprawami planowo-zapobiegawczymi daje gwarancję przedłużenia trwałości maszyn i urządzeń, a tym samym obniżenia kosztów eksploatacyjnych.
Chłodnictwo - urządzenia.
Gastronomia - urządzenia.
621.59
