Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności /
KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2008 - .
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności / Mariusz S. Kubiak, Tomasz Borowy. - 2010.
Dane z autopsji.
W pracy omówiono proces wędzenia za pomocą świeżo wytworzonego dymu ze zrębków drewna lub dymu w płynie, który powoduje wprowadzanie do produktu wielu substancji o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych, przeciwutleniających, smakowych oraz barwiących.
Wędzarnictwo.
Bezpieczeństwo żywnościowe.
664.8/.9
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności / Mariusz S. Kubiak, Tomasz Borowy. - 2010.
Dane z autopsji.
W pracy omówiono proces wędzenia za pomocą świeżo wytworzonego dymu ze zrębków drewna lub dymu w płynie, który powoduje wprowadzanie do produktu wielu substancji o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych, przeciwutleniających, smakowych oraz barwiących.
Wędzarnictwo.
Bezpieczeństwo żywnościowe.
664.8/.9
