Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności /

KUBIAK, Mariusz Sławomir. Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego 2008 - .

Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności / Mariusz S. Kubiak, Tomasz Borowy. - 2010.

Dane z autopsji.

W pracy omówiono proces wędzenia za pomocą świeżo wytworzonego dymu ze zrębków drewna lub dymu w płynie, który powoduje wprowadzanie do produktu wielu substancji o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych, przeciwutleniających, smakowych oraz barwiących.


Wędzarnictwo.
Bezpieczeństwo żywnościowe.

664.8/.9
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW