Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
02180nam a2200481 i 4500 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20200616113403.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
180428s2017 pl a|||f z||| 00| 0 pol d |
| 035 ## - NUMER SYSTEMOWY |
| Numer systemowy przejętego rekordu |
10546 |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
KOSZ 005 |
| Instytucja, która sporządziła opis |
KOSZ 005 |
| Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/EG |
| 041 ## - KOD JĘZYKA |
| Kod języka tekstu |
pol |
| Kod języka streszczenia lub abstraktu |
eng |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
664 |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
637.5 |
| 084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI |
| Numer klasyfikacji |
520000 |
| 100 1# - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Seńcio, Mariusz. |
| Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
| 245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab : |
| Ciąg dalszy tytułu |
rozprawa doktorska / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Mariusz Seńcio ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego. |
| 246 30 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
The influence of meat massaging technique on texture and quality of kebab-type product |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
| Miejsce wydania |
Koszalin, |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
2017. |
| 300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
| Objętość |
185 stron : |
| Inne cechy fizyczne |
ilustracje ; |
| Rozmiary |
30 cm + |
| Dokument towarzyszący |
1 dysk optyczny (CD ROM) ; 2 recenzje. |
| 336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
| Źródło (terminu i kodu) |
rdacontent |
| Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
| Kod określający zawartość |
txt |
| 337 ## - TYP MEDIÓW |
| Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
| Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
| Kod typu mediów |
n |
| 337 ## - TYP MEDIÓW |
| Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
| Tryb odtwarzania |
Komputer |
| Kod typu mediów |
c |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
| Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
| Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
| Kod typu nośnika |
nc |
| 338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
| Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
| Hasło opisujące typ nośnika |
Dysk komputerowy |
| Kod typu nośnika |
cd |
| 502 ## - UWAGA DOTYCZĄCA DYSERTACJI |
| Informacje o dysertacji |
Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017. |
| 504 ## - UWAGA DOTYCZACA BIBLIOGRAFII |
| Informacje o bibliografii |
Bibliografia na stronach 160-173. |
| 506 ## - UWAGA DOTYCZĄCA OGRANICZEŃ W ROZPOWSZECHNIANIU |
| Warunki rozpowszechniania |
Dostępne online tylko streszczenie. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej. |
| 546 ## - UWAGA O JĘZYKU |
| Uwaga o języku |
Streszczenie w języku polskim i angielskim. |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA |
| Termin indeksowy |
Kebab |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA |
| Termin indeksowy |
Masowanie mięsa |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA |
| Termin indeksowy |
Mięso drobiowe |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA |
| Termin indeksowy |
Tekstura |
| 653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA |
| Termin indeksowy |
Masownica próżniowa |
| 658 ## - INDEX TERM--CURRICULUM OBJECTIVE |
| Main curriculum objective |
Inżynieria i technika |
| 655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
| Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Rozprawa doktorska |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Diakun, Jarosław. |
| Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Promotor |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Pospiech, Edward. |
| Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Recenzja |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
Mazur, Jacek. |
| Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Recenzja |
| 710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
| Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej |
Wydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska) |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Rozprawa doktorska |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |