Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego - przegląd = (Rekord nr 4242)
| 000 -ETYKIETA REKORDU | |
|---|---|
| podpole kontrolne o stałej długości | 01430nab a2200241 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
| podpole kontrolne | BPP |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
| podpole kontrolne | BPK |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
| podpole kontrolne | 20160202120209.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
| podpole kontrolne o stałej długości | 140930s2000 pl f |000 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
| Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
| 041 ## - KOD JĘZYKA | |
| Kod języka tekstu | pol |
| Kod języka streszczenia lub abstraktu | eng |
| 044 ## - KOD KRAJU WYDAWCY/PRODUCENTA | |
| Kod kraju wydawcy/producenta | POL |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD | |
| UKD | 628.3 |
| 100 ## - NAZWA OSOBOWA | |
| Nazwa osobowa | MAJEWSKI, Artur. |
| Lata pracy | 1999 - 2007. |
| Instytucja | Politechnika Koszalińska - Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, |
| Wydział | Katedra Technologii Wody i Ścieków |
| 245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
| Tytuł | Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego - przegląd = |
| Ciąg dalszy tytułu | Meat industry wastewater treatment - a review / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności | Artur Majewski. |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 2000. |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
| Tekst uwagi | Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | W pracy podano najistotniejsze zagadnienia dotyczące oczyszczania ścieków z przemysłu mięsnego. Omówiono zakres oddziaływania zakładów mięsnych na środowisko. Przedstawiono skład ilościowy i jakościowy ścieków powstających w tych zakładach. Scharakteryzowano stosowane metody podczyszczania i oczyszczania ścieków, stosowane w praktyce przez zakłady mięsne.Wskazano sposoby minimalizacji niekorzystnego oddziaływania zakładów branży mięsnej na środowisko. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ | |
| Nazwa ogólna lub geograficzna | Przemysł mięsny. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ | |
| Nazwa ogólna lub geograficzna | Ścieki przemysłowe - unieszkodliwianie. |
| Określnik ogólny | unieszkodliwianie. |
| 773 ## - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO | |
| Wyrażenie wprowadzające | W : |
| Tytuł | Zeszyty Naukowe Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Koszalińskiej. - |
| Informacje dotyczące relacji | 2000, nr 19, s. 13-31 |
| Strefa serii | Inżynieria Środowiska |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
| Typ dokumentu | Artykuł |
| Schemat klasyfikacji | Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |
| Wycofany | Zagubiony | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Sygnatura | Typ dokumentu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Dostępny | Bibliografia Prac Pracowników - BPK | Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0101 | Artykuł |
