Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
02010naa a2200229 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
5406 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20180317111528.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140714s2011 pl f |100 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/EG |
| 100 1# - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
SZPARAGA, Agnieszka. |
| Lata pracy |
2008 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Biochemii i Biotechnologii |
| 245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Wpływ wybranych parametrów procesu odwadniania osmotycznego na wybrane cechy jakości śliwek / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Agnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk. |
| 246 31 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
Influence of osmotic dehydration parameters on the chosen quality properties of plums |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Celem pracy było określenie wpływu parametrów procesu odwadniania osmotycznego na wybrane cechy owoców. Materiałem badawczym były śliwki odmiany węgierka. Badania prowadzone były na podstawie trójpoziomowego planu eksperymentu. Połówki owoców zostały odwodnione osmotycznie w roztworach sacharozy o stężeniach 35, 45, 55% przez 1,5 godziny. Temperatura wynosiła 20 oraz 40 stopni C. Po 15, 45 i 90 minutach pobierane były próby do badań. Określono zawartość ekstraktu, suchej substancji w owocach. Na podstawie wyników przeprowadzonych badań, stwierdzono, że przebieg odwadniania i jego efekt końcowy zależały przede wszystkim od temperatury i stężenia roztworu, a także od czasu procesu. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Śliwki. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Jakość produktu . |
| 655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU |
| Określnie rodzaju/formy dokumentu |
Materiały konferencyjne. |
| 711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY |
| Nazwa imprezy |
Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego |
| Oznaczenie części/sekcji dzieła |
(8 ; |
| Data imprezy |
2011 ; |
| Miejsce imprezy |
Koszalin, Polska). |
| 773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - |
| Adres wydawniczy |
Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. - |
| Informacje dotyczące relacji |
s. 205-214 |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Rozdział |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |