Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Wpływ wybranych parametrów procesu odwadniania osmotycznego na wybrane cechy jakości śliwek / (Rekord nr 5406)

Szczegóły MARC
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 02010naa a2200229 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne 5406
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne KOSZ 005
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20180317111528.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 140714s2011 pl f |100 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
Instytucja, która dokonała modyfikacji KOSZ 005/EG
100 1# - NAZWA OSOBOWA
Nazwa osobowa SZPARAGA, Agnieszka.
Lata pracy 2008 - .
Instytucja Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
Wydział Katedra Biochemii i Biotechnologii
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Wpływ wybranych parametrów procesu odwadniania osmotycznego na wybrane cechy jakości śliwek /
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności Agnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk.
246 31 - WARIANT TYTUŁU
Tytuł Influence of osmotic dehydration parameters on the chosen quality properties of plums
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Dane z autopsji.
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Celem pracy było określenie wpływu parametrów procesu odwadniania osmotycznego na wybrane cechy owoców. Materiałem badawczym były śliwki odmiany węgierka. Badania prowadzone były na podstawie trójpoziomowego planu eksperymentu. Połówki owoców zostały odwodnione osmotycznie w roztworach sacharozy o stężeniach 35, 45, 55% przez 1,5 godziny. Temperatura wynosiła 20 oraz 40 stopni C. Po 15, 45 i 90 minutach pobierane były próby do badań. Określono zawartość ekstraktu, suchej substancji w owocach. Na podstawie wyników przeprowadzonych badań, stwierdzono, że przebieg odwadniania i jego efekt końcowy zależały przede wszystkim od temperatury i stężenia roztworu, a także od czasu procesu.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Śliwki.
650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ
Nazwa ogólna lub geograficzna Jakość produktu .
655 #0 - TERMIN INDEKSOWY - OKREŚLENIE RODZAJU/FORMY DOKUMENTU
Określnie rodzaju/formy dokumentu Materiały konferencyjne.
711 22 - HASŁO DODATKOWE - NAZWA IMPREZY
Nazwa imprezy Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
Oznaczenie części/sekcji dzieła (8 ;
Data imprezy 2011 ;
Miejsce imprezy Koszalin, Polska).
773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO
Wyrażenie wprowadzające W :
Tytuł Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
Adres wydawniczy Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
Informacje dotyczące relacji s. 205-214
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Rozdział
Schemat klasyfikacji Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna
Egzemplarze
Wycofany Zagubiony Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Sygnatura Typ dokumentu
      Dostępny Bibliografia Prac Pracowników - BPK Bibliografia Prac Pracowników - BPK 99417 Rozdział
© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW