Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
01765nab a2200241 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
BPP |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
BPK |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20160108122609.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140527s1989 pl f |000 0 |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
66.01/.09 |
| 100 ## - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
MILANOWSKI, Jerzy. |
| Lata pracy |
1974 - 1993. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Metoda i urządzenie do określania zawartości wody w masach pomadkowych w trakcie ich zatężania w wyparkach = |
| Ciąg dalszy tytułu |
The method and instalation for determining of water content in materials during processes of evaporation / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Jerzy Milanowski, Jerzy Maceluch, Janusz Owczarzak. |
| 260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
| Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
1989. |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Zawartość wody w masach pomadkowych w trakcie ich zatężania w wyparkach jest podstawowym parametrem określającym ich jakość oraz właściwości technologiczne. Istniejące pośrednie metody instrumentalne do określania zawartości wody w tych masach obarczone są znacznymi błędami. W pracy przedstawiono metodę i urządzenia pozbawione tych mankamentów. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Cukiernictwo. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Technologia chemiczna. |
| 773 ## - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym. Cz. 1 / Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Leśnych. - |
| Adres wydawniczy |
Warszawa : PWN, 1989. - |
| Informacje dotyczące relacji |
s. 121-125 |
| Strefa serii |
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; Z. 354 |
| 700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
MACELUCH, Jerzy. |
| Lata pracy |
1977 - 1996. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 700 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
OWCZARZAK, Janusz. |
| Lata pracy |
1980 - 1990. |
| Instytucja |
Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Zakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Artykuł |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |