Szczegóły MARC
| 000 -ETYKIETA REKORDU |
| podpole kontrolne o stałej długości |
01897naa a2200301 i 4500 |
| 001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
| podpole kontrolne |
6492 |
| 003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
| podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
| 005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
| podpole kontrolne |
20190610114326.0 |
| 008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
| podpole kontrolne o stałej długości |
140814s2012 pl f |000 0 pol |
| 040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
| Instytucja, która utworzyła rekord |
BPK |
| Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/EG |
| 041 ## - KOD JĘZYKA |
| Kod języka tekstu |
pol |
| Kod języka streszczenia lub abstraktu |
eng |
| 044 ## - KOD KRAJU WYDAWCY/PRODUCENTA |
| Kod kraju wydawcy/producenta |
POL |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
621.791/.795 |
| 080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
| UKD |
664 |
| 100 1# - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
CHOMKA, Grzegorz. |
| Lata pracy |
1997 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Inżynierii Mechanicznej - Zakład Teorii Mechanizmów i Podstaw Konstrukcji Maszyn |
| 245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
| Tytuł |
Wykorzystanie strugi wodno-lodowej do czyszczenia powierzchni elementów maszyn i urządzeń oraz pomieszczeń przemysłu spożywczego / |
| Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Grzegorz Chomka, Maciej Kasperowicz, Tadeusz Bil. |
| 246 31 - WARIANT TYTUŁU |
| Tytuł |
The use of ice-water stream for surface cleaning elements of machines and devices and food industry premises |
| 500 ## - UWAGI OGÓLNE |
| Tekst uwagi |
Dane z autopsji. |
| 520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU |
| Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. |
Artykuł przybliża zagadnienia związane z czyszczeniem powierzchni elementów maszyn przemysłu spożywczego z wykorzystaniem wysokociśnieniowej strugi wodno-lodowej. Opisano w nim sposób wykorzystania takiej technologii w przemyśle spożywczym, a także rezultaty uzyskane w wyniku działania strugi na materiał podłoża. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Obróbka wodno-ścierna. |
| 650 ## - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Żywność - narzędzia i maszyny. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Żywność - technologia. |
| 650 #0 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
| Nazwa ogólna lub geograficzna |
Inżynieria powierzchni |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
KASPEROWICZ, Maciej. |
| Lata pracy |
2011 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Inżynierii Mechanicznej - Zakład Teorii Mechanizmów i Podstaw Konstrukcji Maszyn |
| 700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
| Nazwa osobowa |
BIL, Tadeusz. |
| Lata pracy |
1996 - . |
| Instytucja |
Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, |
| Wydział |
Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego |
| 773 0# - TYTUŁ DOKUMENTU MACIERZYSTEGO |
| Wyrażenie wprowadzające |
W : |
| Tytuł |
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego IPS = Polish Journal of Food Engineering. - |
| Informacje dotyczące relacji |
2012, nr 4, s. 19-23 |
| 942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
| Typ dokumentu |
Artykuł |
| Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna klasyfikacja dziesiętna |