Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość = Devices and technique of production of beer and the influence of certain flavourings on its quality and organoleptic characteristic / Justyna Synak, Tomasz Rydzkowski.

Autor: Rodzaj materiału: ArtykułArtykułInny tytuł:
  • Devices and technique of production of beer and the influence of certain flavourings on its quality and organoleptic characteristic
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (5 ; 2008 ; Koszalin, Polska)
  • Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (1 ; 2008 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały V Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz I Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXX Tydzień Kultury Studenckiej 5-11 maj 2008 / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 166-181Streszczenie: W referacie omówiono technologię produkcji piwa jasnego pełnego oraz przedstawiono wpływ wybranych dodatków smakowych na jego właściwości sensoryczne i fizykochemiczne. Zmieniające się gusta konsumentów zmuszają producentów do rozszerzania swoich ofert o nowe produkty.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

W referacie omówiono technologię produkcji piwa jasnego pełnego oraz przedstawiono wpływ wybranych dodatków smakowych na jego właściwości sensoryczne i fizykochemiczne. Zmieniające się gusta konsumentów zmuszają producentów do rozszerzania swoich ofert o nowe produkty.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW