Produkcja i rozpylanie roztworów neutralizujących przykre zapachy powstałych na osnowie ekstraktów z geranium, kminku zwyczajnego, anyżu, jałowca pospolitego oraz czarnuszki = Production and spraying of solutions neutralising noxious odours created on the base of extracts from geramium, caraway, anise, juniper and black cumin / Tadeusz Piecuch, Bohdan Andriyevski, Ludmiła Andriyevska, Barbara Juraszka, Anna Kowalczyk.
Rodzaj materiału:
ArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Szczegóły wydania: 2009.Tematy:
W: Rocznik Ochrona Środowiska. - 2009, T. 11, Cz.1, s. 607-629Streszczenie: Celem niniejszej pracy jest przedstawienie ogólnej charakterystyki uzyskanych ekstraktów zapachowych przy użyciu takich wskaźników jak: objętość olejku, pomiar pH, zawiesina ogólna, substancje rozpuszczalne, sucha pozostałość, chlor i wskaźnik uzysku olejku, które wyprodukowane zostały z surowców roślinnych oraz zbadanie wpływu gęstości i współczynnika załamania światła uzyskanych olejków eterycznych na czas skutecznej neutralizacji nieprzyjemnych zapachów w zakładzie Superfish w Kukini koło Ustronia Morskiego.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01266 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie ogólnej charakterystyki uzyskanych ekstraktów zapachowych przy użyciu takich wskaźników jak: objętość olejku, pomiar pH, zawiesina ogólna, substancje rozpuszczalne, sucha pozostałość, chlor i wskaźnik uzysku olejku, które wyprodukowane zostały z surowców roślinnych oraz zbadanie wpływu gęstości i współczynnika załamania światła uzyskanych olejków eterycznych na czas skutecznej neutralizacji nieprzyjemnych zapachów w zakładzie Superfish w Kukini koło Ustronia Morskiego.
