Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Metoda przestrzennej typizacji gospodarstw na przykładzie województwa koszalińskiego / Kazimierz Hołubowicz.

Autor: Rodzaj materiału: TekstTekstSzczegóły wydania: Koszalin, 1978.Tematy: Streszczenie: Celem pracy były przestrzenne kompleksy gospodarki żywnościowej, które definiuje się jako obszary charakteryzujące się zespołem cech przyrodniczych i ekonomicznych wiążących produkcję rolniczą z zakładami przemysłu spożywczego oraz jednostkami zaopatrzenia i zbytu, a także pozostałymi urządzeniami infrastruktury technicznej. Kompleks gospodarki żywnościowej dla prawidłowego funkcjonowania wymaga w warunkach polskich przebudowy strukturalnej i modernizacji rolnictwa.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Celem pracy były przestrzenne kompleksy gospodarki żywnościowej, które definiuje się jako obszary charakteryzujące się zespołem cech przyrodniczych i ekonomicznych wiążących produkcję rolniczą z zakładami przemysłu spożywczego oraz jednostkami zaopatrzenia i zbytu, a także pozostałymi urządzeniami infrastruktury technicznej. Kompleks gospodarki żywnościowej dla prawidłowego funkcjonowania wymaga w warunkach polskich przebudowy strukturalnej i modernizacji rolnictwa.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW