Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Badania właściwości eksploatacyjnych komory próżniowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania mięsa : rozprawa doktorska / Adam Kopeć ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstJęzyk: polski Szczegóły wydania: Koszalin : [s.n.], 2006.Opis: 123 strony : ilustracje ; 30 cm + 2 recenzjeTyp zawartości:
  • Tekst
Tryb odtwarzania:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
  • Wolumin
Tematy: Rodzaj/forma: Inna klasyfikacja:
  • 521900
Uwaga dotycząca dysertacji: Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2006. Streszczenie: Istnieje wiele metod rozmrażania jednak cały czas trwają poszukiwania nowych realizacji tego procesu, zarówno poprzez modernizację stosowanych już metod jak i poprzez tworzenie nowych. W przedstawionym w pracy nowym procesie rozmrażania wyróżniono dwa etapy: częściowego odwodnienia sublimacyjnego oraz rozmrażania próżniowo-parowego. Przedstawione sposoby polegają na rozmrażaniu produktu kondensującą się parą wodną w podciśnieniu.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Druk jednostronny.

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2006.

Bibliografia na stronach 119-123.

Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.

Istnieje wiele metod rozmrażania jednak cały czas trwają poszukiwania nowych realizacji tego procesu, zarówno poprzez modernizację stosowanych już metod jak i poprzez tworzenie nowych. W przedstawionym w pracy nowym procesie rozmrażania wyróżniono dwa etapy: częściowego odwodnienia sublimacyjnego oraz rozmrażania próżniowo-parowego. Przedstawione sposoby polegają na rozmrażaniu produktu kondensującą się parą wodną w podciśnieniu.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW