Nowe spojrzenie na proces wrzenia w przepływie. Cz. 1 / Tadeusz Bohdal, Henryk Charun, Marian Czapp.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2004.Tematy:
W: Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. - R. 11, 2004, nr 2(96), s. 40-44Streszczenie: W części pierwszej artykułu przedstawiono aktualny stan wiedzy dotyczący procesu wrzenia pęcherzykowego w przepływie. Na podstawie jego analizy oraz wyników badań własnych, w części pierwszej artykułu podano nowe kryteria pozwalające wyznaczyć punkt początku wrzenia pęcherzykowego w przepływie. Uwzględniono charakterystyczne oddziaływania dynamiczne towarzyszące temu procesowi oraz nowe proekologiczne czynniki chłodnicze.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01404 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Dane z autopsji.
W części pierwszej artykułu przedstawiono aktualny stan wiedzy dotyczący procesu wrzenia pęcherzykowego w przepływie. Na podstawie jego analizy oraz wyników badań własnych, w części pierwszej artykułu podano nowe kryteria pozwalające wyznaczyć punkt początku wrzenia pęcherzykowego w przepływie. Uwzględniono charakterystyczne oddziaływania dynamiczne towarzyszące temu procesowi oraz nowe proekologiczne czynniki chłodnicze.
