Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Zawartość białka w tkance mięśniowej karpia z różnych technologii żywienia = Content of protein in muscle tissue of carp from different feeding technologies / Zbigniew Walczak, Janusz Zakrzewski.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Inny tytuł:
  • Content of protein in muscle tissue of carp from different feeding technologies
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (6 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
  • Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych (2 ; 2009 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 329-334Streszczenie: Przeprowadzone badania wykazały, że zawartość białka w tkance mięśniowej karpia zależy od stosowanych technologii żywienia ryb; największą ilość białka zawierała tkanka mięśniowa karpia karmionego paszami przemysłowymi, najmniej - mięso ryby z hodowli semiekstensywnej.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Przeprowadzone badania wykazały, że zawartość białka w tkance mięśniowej karpia zależy od stosowanych technologii żywienia ryb; największą ilość białka zawierała tkanka mięśniowa karpia karmionego paszami przemysłowymi, najmniej - mięso ryby z hodowli semiekstensywnej.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW