Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Analizator do pomiaru tekstury TMS-Pro - zasada działania i zastosowanie w badaniach produktów spożywczych = TMS-Pro - Texture Analyser - ruleof work and its employment in food research / Mariusz S. Kubiak, Kamil Dolik, Mariusz Seńcio.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 2010.Tematy: W: Pomiary Automatyka Kontrola. - 2010, nr 6, s. 636-639Streszczenie: W artykule przedstawiono zasadę działania Specjalistycznego Systemu Pomiaru Tekstury TMS-Pro, jego możliwości oraz metodę prowadzenia badań za pomocą tego przyrządu. Opis metody poparto przykładem analiz prowadzonym na mięsie drobiowym. Metody instrumentalne badań tekstury produktów spożywczych są coraz szerzej stosowane w przemyśle spożywczym, jako tania i efektywna alternatywa dla metod organoleptycznych.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

W artykule przedstawiono zasadę działania Specjalistycznego Systemu Pomiaru Tekstury TMS-Pro, jego możliwości oraz metodę prowadzenia badań za pomocą tego przyrządu. Opis metody poparto przykładem analiz prowadzonym na mięsie drobiowym. Metody instrumentalne badań tekstury produktów spożywczych są coraz szerzej stosowane w przemyśle spożywczym, jako tania i efektywna alternatywa dla metod organoleptycznych.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW