Analizator do pomiaru tekstury TMS-Pro - zasada działania i zastosowanie w badaniach produktów spożywczych = TMS-Pro - Texture Analyser - ruleof work and its employment in food research / Mariusz S. Kubiak, Kamil Dolik, Mariusz Seńcio.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2010.Tematy:
W: Pomiary Automatyka Kontrola. - 2010, nr 6, s. 636-639Streszczenie: W artykule przedstawiono zasadę działania Specjalistycznego Systemu Pomiaru Tekstury TMS-Pro, jego możliwości oraz metodę prowadzenia badań za pomocą tego przyrządu. Opis metody poparto przykładem analiz prowadzonym na mięsie drobiowym. Metody instrumentalne badań tekstury produktów spożywczych są coraz szerzej stosowane w przemyśle spożywczym, jako tania i efektywna alternatywa dla metod organoleptycznych.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 0275 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W artykule przedstawiono zasadę działania Specjalistycznego Systemu Pomiaru Tekstury TMS-Pro, jego możliwości oraz metodę prowadzenia badań za pomocą tego przyrządu. Opis metody poparto przykładem analiz prowadzonym na mięsie drobiowym. Metody instrumentalne badań tekstury produktów spożywczych są coraz szerzej stosowane w przemyśle spożywczym, jako tania i efektywna alternatywa dla metod organoleptycznych.
