Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Technologia produkcji dymu w płynie / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 2010.Tematy: W: Gospodarka Mięsna. - R. 62, 2010, nr 10, s. 22-24Streszczenie: Postęp techniczny w urządzeniach wędzarniczych zmierza w kierunku opracowania nowych sposobów wytwarzania dymu, produkcji urządzeń z zamkniętym obiegiem oraz stosowania dymu w płynie w postaci preparatów dymu wędzarniczego. W pracy przedstawiono dwie podstawowe metody stosowane do produkcji dymu w płynie : sucha destylacja drewna oraz piroliza przegrzaną parą wodną.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Postęp techniczny w urządzeniach wędzarniczych zmierza w kierunku opracowania nowych sposobów wytwarzania dymu, produkcji urządzeń z zamkniętym obiegiem oraz stosowania dymu w płynie w postaci preparatów dymu wędzarniczego. W pracy przedstawiono dwie podstawowe metody stosowane do produkcji dymu w płynie : sucha destylacja drewna oraz piroliza przegrzaną parą wodną.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW