Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Wady jakościowe mięsa. Cz. 2 / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 2011.Tematy: W: Gospodarka Mięsna. - R. 63, 2011, nr 2, s. 14-15Streszczenie: W przemyśle mięsnym na jakość wyrobów składa się jakość surowców - uzależniona bezpośrednio od jakości mięsa oraz wynikająca z całościowego ujęcia procesu produkcyjnego tzw. jakość produkcji i przetwarzania. W części drugiej artykulu omówiono przyczyny niskiego spożycia wołowiny w Polsce oraz przytoczono przykłady rozwiązań technologicznych, które dają szansę poprawy jakości mięsa.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Status Termin zwrotu Kod kreskowy
Artykuł Artykuł Bibliografia Prac Pracowników - BPK 01006 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) Nie można wypożyczyć

Dane z autopsji.

W przemyśle mięsnym na jakość wyrobów składa się jakość surowców - uzależniona bezpośrednio od jakości mięsa oraz wynikająca z całościowego ujęcia procesu produkcyjnego tzw. jakość produkcji i przetwarzania. W części drugiej artykulu omówiono przyczyny niskiego spożycia wołowiny w Polsce oraz przytoczono przykłady rozwiązań technologicznych, które dają szansę poprawy jakości mięsa.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW