Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2009.Tematy:
W: Gospodarka Mięsna. - R. 61, 2009, nr 3, s. 24-25Streszczenie: W kształtowaniu smakowitości przetworów mięsnych ogromną rolę odgrywają przyprawy warzywne, które wykorzystywane są w tworzeniu zarówno staropolskich wyrobów, jak i nowych receptur. Ogólnie można je podzielić na trzy grupy: warzywne, ziołowe i korzenne. W artykule opisane zostały przyprawy warzywne najczęściej stosowane w recepturach : czosnek i cebula.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01006 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W kształtowaniu smakowitości przetworów mięsnych ogromną rolę odgrywają przyprawy warzywne, które wykorzystywane są w tworzeniu zarówno staropolskich wyrobów, jak i nowych receptur. Ogólnie można je podzielić na trzy grupy: warzywne, ziołowe i korzenne. W artykule opisane zostały przyprawy warzywne najczęściej stosowane w recepturach : czosnek i cebula.
