Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Metody i kryteria oceny stopnia umycia powierzchni urządzeń przetwórstwa spożywczego = Methods and criteria for assessing a cleaning degree of food processing equipment surface / Jarosław Diakum.

Autor: Rodzaj materiału: ArtykułArtykułJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Szczegóły wydania: 2011.Tematy: W: Inżynieria i Aparatura Chemiczna. - R. 50 (42), 2011, nr 3, s. 20-21Streszczenie: W pracy zestawiono podstawowe informacje o metodach i technikach oceny czystości i skuteczności mycia. Przeanalizowano stosowane w warunkach przemysłowych techniki i procedury oceny sprawdzania skuteczności mycia. Przedstawiono systemy oceny stopnia umycia stosowane w badaniach. System taki obejmuje standaryzację brudzenia powierzchni kontrolnych oraz skalę oceny skuteczności mycia umożliwiające ilościową ocenę badawczych procesów mycia.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

W pracy zestawiono podstawowe informacje o metodach i technikach oceny czystości i skuteczności mycia. Przeanalizowano stosowane w warunkach przemysłowych techniki i procedury oceny sprawdzania skuteczności mycia. Przedstawiono systemy oceny stopnia umycia stosowane w badaniach. System taki obejmuje standaryzację brudzenia powierzchni kontrolnych oraz skalę oceny skuteczności mycia umożliwiające ilościową ocenę badawczych procesów mycia.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW