TY - GEN AU - KUBIAK,Mariusz Sławomir, Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny AU - BURZYŃSKA,Olimpia - doktorant, Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny AU - SKIBNIEWSKA,Krystyna Anna - doktorant, Politechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny ED - Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego ED - Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych TI - Urządzenia i techniki wykorzystywane podczas grillowania =: Installations and techniques used in the grilling KW - Mięso - kucharstwo i przetwórstwo KW - Materiały konferencyjne N1 - Dane z autopsji N2 - W artykule omówiono bezpośrednie i pośrednie metody grillowania a także ogólny przebieg grillowania w każdej z tych metod. W dalszej części dokonano przeglądu urządzeń stosowanych do opiekania oraz zmiany zachodzące w mięsie podczas tego rodzaju obróbki termicznej ER -