000 01235nam a2200217 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20171109105516.0
008 160119s1978 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
080 _a338.439
100 _aHOŁUBOWICZ, Kazimierz.
_d1976 -1979.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Inżynierii Środowiska
245 _aMetoda przestrzennej typizacji gospodarstw na przykładzie województwa koszalińskiego /
_cKazimierz Hołubowicz.
260 _aKoszalin,
_c1978.
500 _aDane z autopsji.
520 _aCelem pracy były przestrzenne kompleksy gospodarki żywnościowej, które definiuje się jako obszary charakteryzujące się zespołem cech przyrodniczych i ekonomicznych wiążących produkcję rolniczą z zakładami przemysłu spożywczego oraz jednostkami zaopatrzenia i zbytu, a także pozostałymi urządzeniami infrastruktury technicznej. Kompleks gospodarki żywnościowej dla prawidłowego funkcjonowania wymaga w warunkach polskich przebudowy strukturalnej i modernizacji rolnictwa.
650 _aProdukcja - rolnictwo.
650 0 _aGospodarka żywnościowa.
650 0 _aKoszalin (woj. zachodniopomorskie ; okręg).
942 _cMN
_2UKD
999 _c1825
_d1825