000 01250nam a2200217 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20171109101611.0
008 140707s1998 pl f f |000 0
040 _cBPK
080 _a621.95
080 _a621.97
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej
245 _aIdentyfikacja parametrów procesu wytłaczania wytłaczarką autotermiczną ślimakowo-tarczową /
_cJarosław Diakun, Tomasz Rydzkowski.
260 _aKoszalin,
_c1998.
500 _aDane z autopsji.
520 _aPrzedmiotem pracy było określenie zakresu parametrów procesu wytłaczania autotermicznego w eksperymentalnym układzie ślimakowo-tarczowym. W Katedrze Inżynierii Spożywczej Politechniki Koszalińskiej na podstawie obliczeń symulacyjnych i optymalizacyjnych opracowano nową koncepcję budowy układu uplastyczniającego wytłaczarki ślimakowej. Eksperymentalnie potwierdzono możliwość uzyskania efektu autotermicznego wytłaczania.
650 0 _aWytłaczarka ślimakowa.
700 _aRYDZKOWSKI, Tomasz.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej
942 _cMN
_2UKD
999 _c2052
_d2052