000 02485nam a2200481 i 4500
003 KOSZ 005
005 20200616113400.0
008 150120s2007 pl a f m |000 0 pol d
035 _a2383
040 _cKOSZ 005
_aKOSZ 005
_dKOSZ 005/EG
041 _apol
_beng
046 _a2007
080 _a633.15
084 _a590000
100 1 _aMajewski, Adam.
_eAutor
245 1 0 _aWpływ wybranych czynników przyrodniczych i agrotechnicznych na plon i wartość pokarmową kukurydzy pastewnej na Pomorzu :
_brozprawa doktorska /
_cAdam Majewski ; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Wydział Rolniczy.
246 3 0 _aThe influence of the chosen natural and agrotechnical factors on yield and nutritional value of maize on Pomerania region
260 _aKoszalin :
_b[s.n.],
_c2007.
300 _a190 stron :
_bilustracje ;
_c30 cm +
_ezałącznik : 116 stron : mapy, rysunki, tabele ; karta informacyjna PB.
336 _2rdacontent
_aTekst
_btxt
337 _2rdamedia
_aBez urządzenia pośredniczącego
_bn
338 _2rdacarrier
_aWolumin
_bnc
500 _aDruk jednostronny.
502 _aRozprawa doktorska. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. 2007.
504 _aBibliografia na stronach 162-176.
506 _aDostępne online tylko streszczenie.
520 _aCelem badań było określenie wpływu czynników przyrodniczych (rejony uprawy, miejscowości w rejonach i lata) oraz agrotechnicznych (odmiany, dawki azotu i terminy zbioru) na plonowanie, wartość pokarmową i pozostałości w glebie mineralnych form azotu po zbiorze na Pomorzu kukurydzy na ziarno oraz relacji stref zagrożenia wirusem Y ziemniaka (PVY) i wirusem liściozwoju ziemniaka (PLRV) do rejonów uprawy kukurydzy przy plonie ziarna. Badania przeprowadzono w latach 2001-2006 w 36 miejscowościach z 43. odmianami kukurydzy w czterech seriach doświadczeń.
536 _aPraca naukowa finansowana ze środków na naukę w latach 2005-2007 jako projekt badawczy.
546 _aStreszczenie w języku polskim i angielskim.
653 _aKukurydza
653 _aPlon
653 _aUprawa
653 _aNawożenie
653 _aSłoma
653 _aOdmiany
653 _aSkład chemiczny plonu
658 _aRolnictwo i leśnictwo
655 4 _aRozprawa doktorska
700 1 _aStyszko, Leszek.
_ePromotor
710 2 _aWydział Rolniczy (Uniwersytet Przyrodniczy - Wrocław).
942 _cDOK
_2UKD
999 _c2383
_d2383