| 000 | 02170nam a2200445 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 003 | KOSZ 005 | ||
| 005 | 20200616113401.0 | ||
| 008 | 140702s2006 pl a f m |000 0 d | ||
| 035 | _a2389 | ||
| 040 |
_cKOSZ 005 _aKOSZ 005 _dKOSZ 005/EG |
||
| 041 | _apol | ||
| 046 | _a2006 | ||
| 080 | _a637.5.037 | ||
| 084 | _a521900 | ||
| 100 | 1 |
_aKopeć, Adam. _eAutor |
|
| 245 | 1 | 0 |
_aBadania właściwości eksploatacyjnych komory próżniowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania mięsa : _brozprawa doktorska / _cAdam Kopeć ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych. |
| 260 |
_aKoszalin : _b[s.n.], _c2006. |
||
| 300 |
_a123 strony : _bilustracje ; _c30 cm + _e2 recenzje |
||
| 336 |
_2rdacontent _aTekst _btxt |
||
| 337 |
_2rdamedia _aBez urządzenia pośredniczącego _bn |
||
| 338 |
_2rdacarrier _aWolumin _bnc |
||
| 500 | _aDruk jednostronny. | ||
| 502 | _aRozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2006. | ||
| 504 | _aBibliografia na stronach 119-123. | ||
| 506 | _aDostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0. | ||
| 520 | _aIstnieje wiele metod rozmrażania jednak cały czas trwają poszukiwania nowych realizacji tego procesu, zarówno poprzez modernizację stosowanych już metod jak i poprzez tworzenie nowych. W przedstawionym w pracy nowym procesie rozmrażania wyróżniono dwa etapy: częściowego odwodnienia sublimacyjnego oraz rozmrażania próżniowo-parowego. Przedstawione sposoby polegają na rozmrażaniu produktu kondensującą się parą wodną w podciśnieniu. | ||
| 653 | _aMięso | ||
| 653 | _aZamrażanie | ||
| 653 | _aRozmrażanie | ||
| 653 | _aWymiana ciepła | ||
| 653 | _aPróżnia | ||
| 658 | _aInżynieria i technika | ||
| 655 | 4 | _aRozprawa doktorska | |
| 700 | 1 |
_aDiakun, Jarosław. _ePromotor |
|
| 700 | 1 |
_aDutkiewicz, Daniel. _eRecenzja |
|
| 700 | 1 |
_aKluza, Franciszek. _eRecenzja |
|
| 710 | 2 | _aWydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska) | |
| 942 |
_cDOK _2UKD |
||
| 999 |
_c2389 _d2389 |
||