000 02170nam a2200445 i 4500
003 KOSZ 005
005 20200616113401.0
008 140702s2006 pl a f m |000 0 d
035 _a2389
040 _cKOSZ 005
_aKOSZ 005
_dKOSZ 005/EG
041 _apol
046 _a2006
080 _a637.5.037
084 _a521900
100 1 _aKopeć, Adam.
_eAutor
245 1 0 _aBadania właściwości eksploatacyjnych komory próżniowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania mięsa :
_brozprawa doktorska /
_cAdam Kopeć ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych.
260 _aKoszalin :
_b[s.n.],
_c2006.
300 _a123 strony :
_bilustracje ;
_c30 cm +
_e2 recenzje
336 _2rdacontent
_aTekst
_btxt
337 _2rdamedia
_aBez urządzenia pośredniczącego
_bn
338 _2rdacarrier
_aWolumin
_bnc
500 _aDruk jednostronny.
502 _aRozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2006.
504 _aBibliografia na stronach 119-123.
506 _aDostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0.
520 _aIstnieje wiele metod rozmrażania jednak cały czas trwają poszukiwania nowych realizacji tego procesu, zarówno poprzez modernizację stosowanych już metod jak i poprzez tworzenie nowych. W przedstawionym w pracy nowym procesie rozmrażania wyróżniono dwa etapy: częściowego odwodnienia sublimacyjnego oraz rozmrażania próżniowo-parowego. Przedstawione sposoby polegają na rozmrażaniu produktu kondensującą się parą wodną w podciśnieniu.
653 _aMięso
653 _aZamrażanie
653 _aRozmrażanie
653 _aWymiana ciepła
653 _aPróżnia
658 _aInżynieria i technika
655 4 _aRozprawa doktorska
700 1 _aDiakun, Jarosław.
_ePromotor
700 1 _aDutkiewicz, Daniel.
_eRecenzja
700 1 _aKluza, Franciszek.
_eRecenzja
710 2 _aWydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska)
942 _cDOK
_2UKD
999 _c2389
_d2389