000 01847naa a2200241 i 4500
001 2686
003 KOSZ 005
005 20180315113535.0
008 140711s2009 pl f |100 0
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a664.8/.9
100 _aSZPARAGA, Agnieszka.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
245 1 0 _aBadanie wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na zmiany masy suchej substancji w śliwkach świeżych oraz uprzednio mrożonych =
_bInfluence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums /
_cMalwina Marciniak, Agnieszka Plawgo.
246 3 1 _aInfluence of osmotic dehydration and freezing on dry matter content changes in fresh and previously frozen plums
500 _aDane z autopsji.
520 _aCelem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na zawartość suchej masy w śliwkach odmiany Węgierka - świeżych i mrożonych. Analizowano stopień przydatności owoców w kojarzonej metodzie utrwalania.
650 0 _aŚliwki.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(6 ;
_d2009 ;
_cKoszalin, Polska).
711 2 2 _aOgólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych
_n(2 ;
_d2009 ;
_cKoszalin, Polska).
773 0 _iW :
_tMateriały VI Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz II Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXI Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2009. -
_gs. 201-208
942 _cROZ
_2UKD
999 _c2686
_d2686