000 01187nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20140918092214.0
008 140918s2004 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a664
080 _a639.3
100 _aDUTKIEWICZ, Daniel.
_d1999 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 _aMechanizacja przecinania ości w rybach karpiowatych = Mechanization of cutting the carp fish bones /
_cDaniel Dutkiewicz, Andrzej Dowgiałło.
260 _c2004.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule przedstawione są wyniki badań rozmieszczenia ości w karpiach, amurach i tołpygach, możliwości i sił wyrywania ości z filetów tych ryb. Skonstruowano, wykonano i przeprowadzono badania modelu rzeczywistego do nacinania ości w tuszkach ryb karpiowatych.
650 0 _aRyby karpiowate.
700 _aDOWGIAŁŁO, Andrzej.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
773 _iW :
_tInżynieria Rolnicza. -
_gR. 8, 2004, nr 5(60), s. 85-91
942 _cART
_2UKD
999 _c3136
_d3136