000 01259nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20180502142622.0
008 150330s2004 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a635.1/.7
100 _aGRUDZIŃSKA, Magdalena.
_d1998 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 _aJakość suszu ziemniaczanego przy różnych metodach blanszowania = Quality of dried potatoes usingdiffrent blanching techniques /
_cMagdalena Grudzińska, Kazimiera Zgórska.
260 _c2004.
500 _aDane z autopsji.
520 _aCelem pracy było określenie wpływu sposobu i warunków blanszowania na kształtowanie jakości suszów ziemniaczanych uzyskanych z pięciu odmian ziemniaka: Aster (odmiana bardzo wczesna), Mila, Bintje (odmiany średnio wczesne), Danusia (średnio późna), Wawrzyn (odmiana późna).
650 0 _aZiemniaki - odmiany.
650 _aSusz ziemniaczany.
700 _aZGÓRSKA, Kazimiera Ewa.
_d1997 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Biologicznych Podstaw Rolnictwa
773 _iW :
_tInżynieria Rolnicza. -
_g2004, R. 8, nr 5(60), s. 137-146
942 _cART
_2UKD
999 _c3138
_d3138