000 01405naa a2200265 i 4500
001 3170
003 KOSZ 005
005 20180307143950.0
008 140905s2009 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
041 _apol
_beng
044 _aPOL
080 _a663.4
080 _a648.6/.7
100 1 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 1 0 _aAnaliza programów mycia w systemie CIP w browarze /
_cJoanna Piepiórka, Jarosław Diakun.
246 3 1 _aAnalysis of washing programs in the CIP system in a brewery
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy przeprowadzono analizę programów mycia urządzeń technicznych w browarnictwie w systemie CIP. Wykonano identyfikację powstających zanieczyszczeń oraz zbadano techniczne i procesowe warunki mycia. Zwrócono uwagę na zastosowane rozwiązania techniczne oraz uwzględniono standardowe (po zakończeniu partii) oraz okresowe procedury mycia dla każdego urządzenia.
650 _aPiwowarstwo.
650 _aDezynfekcja.
700 1 _aPIEPIÓRKA-STEPUK, Joanna.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
_d2011 - .
773 0 _iW :
_tInżynieria Rolnicza. -
_gR. 13, 2009, nr 2 (111), s. 153-160
942 _cART
_2UKD
999 _c3170
_d3170