000 01215nab a2200253 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160412122659.0
008 s pl f |000 pol
040 _cBPK
041 _apol
044 _aPOL
080 _a664.6/.7
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 _aMoc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej /
_cJarosław Diakun.
260 _c2009.
500 _aDane z autopsji.
520 _aPrzedstawiono wyniki badań pomiaru mocy napędu miesiarki laboratoryjnej, w trakcie miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej. Miesienie prowadzono przy prędkości obrotowej mieszadeł w zakresie od 48 do 1840 obr/min. Przeanalizowano zmianę mocy w trakcie miesienia; tworzenie i degradację tekstury ciasta; pomierzono energię miesienia niezbędną do uzyskania wyrównanej, jednolitej struktury.
650 0 _aMąka pszenna.
650 0 _aMąka żytnia.
650 0 _aPiekarstwo - urządzenia.
773 _iW :
_tInżynieria i Aparatura Chemiczna. -
_gR. 48 (40), 2009, nr 4, s. 26-27
942 _cART
_2UKD
999 _c3215
_d3215