| 000 | 01215nab a2200253 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | BPP | ||
| 003 | BPK | ||
| 005 | 20160412122659.0 | ||
| 008 | s pl f |000 pol | ||
| 040 | _cBPK | ||
| 041 | _apol | ||
| 044 | _aPOL | ||
| 080 | _a664.6/.7 | ||
| 100 |
_aDIAKUN, Jarosław. _d1996 - . _bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, _cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych |
||
| 245 |
_aMoc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej / _cJarosław Diakun. |
||
| 260 | _c2009. | ||
| 500 | _aDane z autopsji. | ||
| 520 | _aPrzedstawiono wyniki badań pomiaru mocy napędu miesiarki laboratoryjnej, w trakcie miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej. Miesienie prowadzono przy prędkości obrotowej mieszadeł w zakresie od 48 do 1840 obr/min. Przeanalizowano zmianę mocy w trakcie miesienia; tworzenie i degradację tekstury ciasta; pomierzono energię miesienia niezbędną do uzyskania wyrównanej, jednolitej struktury. | ||
| 650 | 0 | _aMąka pszenna. | |
| 650 | 0 | _aMąka żytnia. | |
| 650 | 0 | _aPiekarstwo - urządzenia. | |
| 773 |
_iW : _tInżynieria i Aparatura Chemiczna. - _gR. 48 (40), 2009, nr 4, s. 26-27 |
||
| 942 |
_cART _2UKD |
||
| 999 |
_c3215 _d3215 |
||