000 01276nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20150330141601.0
008 150330s2005 pl n f |000 0pol
040 _cBPK
080 _a635.1/.7
080 _a633.49
100 _aGRUDZIŃSKA, Magdalena.
_d1998 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Inżynierii Spożywczej i Tworzyw Sztucznych
245 _aWpływ obróbki wstępnej oraz metod gotowania na zawartość azotanów w warzywach = Effect of preliminary and thermal processing on the content of nitrate in vegetables /
_cMagdalena Grudzińska, Kazimiera Zgórska.
260 _c2005.
500 _aDane z autopsji.
520 _aCelem pracy było określenie wpływu obróbki wstępnej i termicznej na zawartość azotanów w wybranych warzywach i w bulwach ziemniaka.
650 0 _aWarzywa.
650 _aAzotany.
773 _iW :
_tRocznik Ochrona Środowiska = Annual Set The Environment Protection. -
_dKoszalin : Wydaw. Środkowo-Pomorskiego Towarzystwa Naukowego Ochrony Środowiska, 2005. -
_gT. 7, s. 233-241
700 _aZGÓRSKA, Kazimiera Ewa.
_d1997 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Biologicznych Podstaw Rolnictwa
942 _cART
_2UKD
999 _c3416
_d3416