000 01572naa a2200253 i 4500
001 3811
003 KOSZ 005
005 20191005120147.0
008 140926s1995 pl f |000 0 pol
040 _cKOSZ 005
_aKOSZ 005
_dKOSZ 005/HR
041 _apol
_beng
044 _aPOL
080 _a628.3
100 1 _aPiecuch, Tadeusz
_eAutor
_d1987 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Inżynierii Lądowej i Sanitarnej,
_cKatedra Technologii Wody, Ścieków i Odpadów
245 _aAnaliza studialna stanu badań nad oczyszczaniem ścieków browarniczych /
_cTadeusz Piecuch, Renata Świderska.
246 _aA study analysis on research work pertaining to treatment of brewing effluents
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy przedstawiono charakterystykę składu ścieków browarniczych i metody oczyszczania tych ścieków proponowane przez różnych autorów. Z analizy studialnej wynika, że ścieki browarnicze ze względu na dużą zawartość substancji organicznych są stosunkowo łatwe do oczyszczania biologicznego.
650 0 _aPiwowarstwo.
650 0 _aŚcieki przemysłowe - unieszkodliwianie.
700 1 _aŚWIDERSKA-DĄBROWSKA, Renata.
_d1990 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Inżynierii Lądowej i Sanitarnej,
_cKatedra Technologii Wody, Ścieków i Odpadów
773 0 _iW :
_tZeszyty Naukowe Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska. Inżynieria Środowiska / Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie. -
_g1995, nr 9, s. 65-81
942 _cART
_2UKD
999 _c3811
_d3811