000 01430nab a2200241 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160202120209.0
008 140930s2000 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
_beng
044 _aPOL
080 _a628.3
100 _aMAJEWSKI, Artur.
_d1999 - 2007.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska,
_cKatedra Technologii Wody i Ścieków
245 _aOczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego - przegląd =
_bMeat industry wastewater treatment - a review /
_cArtur Majewski.
260 _c2000.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy podano najistotniejsze zagadnienia dotyczące oczyszczania ścieków z przemysłu mięsnego. Omówiono zakres oddziaływania zakładów mięsnych na środowisko. Przedstawiono skład ilościowy i jakościowy ścieków powstających w tych zakładach. Scharakteryzowano stosowane metody podczyszczania i oczyszczania ścieków, stosowane w praktyce przez zakłady mięsne.Wskazano sposoby minimalizacji niekorzystnego oddziaływania zakładów branży mięsnej na środowisko.
650 0 _aPrzemysł mięsny.
650 0 _aŚcieki przemysłowe - unieszkodliwianie.
_xunieszkodliwianie.
773 _iW :
_tZeszyty Naukowe Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Koszalińskiej. -
_g2000, nr 19, s. 13-31
_kInżynieria Środowiska
942 _cART
_2UKD
999 _c4242
_d4242