| 000 | 01430nab a2200241 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | BPP | ||
| 003 | BPK | ||
| 005 | 20160202120209.0 | ||
| 008 | 140930s2000 pl f |000 0 pol | ||
| 040 | _cBPK | ||
| 041 |
_apol _beng |
||
| 044 | _aPOL | ||
| 080 | _a628.3 | ||
| 100 |
_aMAJEWSKI, Artur. _d1999 - 2007. _bPolitechnika Koszalińska - Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, _cKatedra Technologii Wody i Ścieków |
||
| 245 |
_aOczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego - przegląd = _bMeat industry wastewater treatment - a review / _cArtur Majewski. |
||
| 260 | _c2000. | ||
| 500 | _aDane z autopsji. | ||
| 520 | _aW pracy podano najistotniejsze zagadnienia dotyczące oczyszczania ścieków z przemysłu mięsnego. Omówiono zakres oddziaływania zakładów mięsnych na środowisko. Przedstawiono skład ilościowy i jakościowy ścieków powstających w tych zakładach. Scharakteryzowano stosowane metody podczyszczania i oczyszczania ścieków, stosowane w praktyce przez zakłady mięsne.Wskazano sposoby minimalizacji niekorzystnego oddziaływania zakładów branży mięsnej na środowisko. | ||
| 650 | 0 | _aPrzemysł mięsny. | |
| 650 | 0 |
_aŚcieki przemysłowe - unieszkodliwianie. _xunieszkodliwianie. |
|
| 773 |
_iW : _tZeszyty Naukowe Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Koszalińskiej. - _g2000, nr 19, s. 13-31 _kInżynieria Środowiska |
||
| 942 |
_cART _2UKD |
||
| 999 |
_c4242 _d4242 |
||