000 01966naa a2200253 i 4500
001 4333
003 KOSZ 005
005 20180315113536.0
008 140711s2010 pl f |100 0
040 _cKOSZ 005/MD
080 _a664.8/.9
100 1 _aSZPARAGA, Agnieszka.
_d2008 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
245 1 0 _aInfluence of osmotic dehydration process and freezing on the acidity of fresh and previously frozen strawberries = |
_bWpływ procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek świeżych i uprzednio mrożonych /
_cAgnieszka Plawgo, Patrycja Chalimoniuk.
260 _c2010.
500 _aDane z autopsji.
520 _aBadania nad utrwalaniem żywności prowadzą w kierunku tych zabiegów, podczas których nie następuje niszczenie struktury materiału oraz zachowane zostają jego wartości sensoryczne i odżywcze. Pozytywne efekty może przynieść połączenie odwadniania osmotycznego z zamrażaniem. Celem prowadzonych badań było określenie wpływu techniki odwadniania osmotycznego i zamrażania na kwasowość truskawek odmiany Polka - świeżych i mrożonych.
650 _aTruskawka.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 _aCHALIMONIUK, Patrycja - doktorant
711 _aOgólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych
_n(3 ;
_d2010 ;
_cKoszalin, Polska).
711 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(7 ;
_d2010 ;
_cKoszalin, Polska).
773 _iW :
_tMateriały VII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz III Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2010. -
_gs. 125-132
942 _cART
_2UKD
999 _c4333
_d4333