000 01332nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160107123342.0
008 140604s1985 pl f |000 0
040 _cBPK
080 _a637
080 _a621
100 _aMILANOWSKI, Jerzy.
_d1974 - 1993.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aModele utraty spójności błon komórkowych surowców żywnościowych =
_bThe bursting models of animal food raw material cells /
_cJerzy Milanowski, Ryszard Tesmer.
260 _c1985.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy przedstawiono hipotetyczne mechanizmy fenomenologiczne pękania komórkowych błon plazmatycznych w czasie procesów technologicznych. Wprowadzono matematyczne warunki (modele) pękania błon.
650 _aŻywność.
773 _iW :
_tZeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego. Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. -
_g1985, nr 7[25], s. 37-46
700 _aTESMER, Ryszard.
_d1975 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Konstrukcji i Eksploatacji Maszyn,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
942 _cART
_2UKD
999 _c4881
_d4881