| 000 | 01484nab a2200265 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | BPP | ||
| 003 | BPK | ||
| 005 | 20160107122321.0 | ||
| 008 | 140909s1985 pl f |000 0 pol | ||
| 040 | _cBPK | ||
| 041 |
_apol _bger |
||
| 044 | _aPOL | ||
| 080 | _a637.5 | ||
| 080 | _a621 | ||
| 100 |
_aDIAKUN, Jarosław. _d1975 -1996. _bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny, _cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego |
||
| 245 |
_aAnaliza możliwości cięcia nożami tarczowymi = _bAnalyse die Moglichkelt des Schneiden auf dem Kreimesseren / _cJarosław Diakun. |
||
| 260 | _c1985. | ||
| 500 | _aDane z autopsji. | ||
| 520 | _aW artykule przedstawiono analizę teoretyczną cięcia nożami tarczowymi materiałów w formie płyt, przy czym noże spełniają jednocześnie funkcję wymuszającą ruch materiału. Analiza dotyczy przypadków pracy noży tarczowych parami, współpracy noży tarczowych z bębnem oraz z taśmą przenośnika. Wyprowadzone wzory umożliwiają obliczanie takich układów. Przedstawiono wyniki badań eksperymentalnych cięcia bloków mięsa mrożonego. | ||
| 650 | _aNoże. | ||
| 650 | 0 | _aTechnologia - urządzenia. | |
| 650 | 0 | _aMięso - technologia. | |
| 773 |
_iW : _tZeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego : Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. - _g1985, nr 7 [25], s. 47-62 |
||
| 942 |
_cART _2UKD |
||
| 999 |
_c4882 _d4882 |
||