000 01484nab a2200265 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20160107122321.0
008 140909s1985 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
_bger
044 _aPOL
080 _a637.5
080 _a621
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1975 -1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Wydział Mechaniczny,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aAnaliza możliwości cięcia nożami tarczowymi =
_bAnalyse die Moglichkelt des Schneiden auf dem Kreimesseren /
_cJarosław Diakun.
260 _c1985.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule przedstawiono analizę teoretyczną cięcia nożami tarczowymi materiałów w formie płyt, przy czym noże spełniają jednocześnie funkcję wymuszającą ruch materiału. Analiza dotyczy przypadków pracy noży tarczowych parami, współpracy noży tarczowych z bębnem oraz z taśmą przenośnika. Wyprowadzone wzory umożliwiają obliczanie takich układów. Przedstawiono wyniki badań eksperymentalnych cięcia bloków mięsa mrożonego.
650 _aNoże.
650 0 _aTechnologia - urządzenia.
650 0 _aMięso - technologia.
773 _iW :
_tZeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Wydziału Mechanicznego : Wybrane zagadnienia inżynierii procesowej i automatyzacji przemysłu żywnościowego. -
_g1985, nr 7 [25], s. 47-62
942 _cART
_2UKD
999 _c4882
_d4882