000 01459nab a2200229 i 4500
001 BPP
003 BPK
005 20180403114418.0
008 140526s1982 pl f |000 0
040 _cBPK
080 _a637
080 _a621
100 _aDIAKUN, Jarosław.
_d1975 - 1996.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Budowy Maszyn,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
245 _aWyróżniki dopasowania kinematycznego głowicy nożowej i misy w kutrze do rozdrabniania mięsa =
_bIndexes of the klimatic adjustment between the knife head and platter in the cutter to crumble the meat /
_cJarosław Diakun, Janusz Owczarzak.
260 _c1982.
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule analizowane są podstawowe zależności geometryczno-kinematyczne pracy układu rozdrabniającego kutra do mięsa. W trakcie analizy teoretycznej wyprowadzono wyróżniki, które mogą być podstawą wyznaczenia optymalnych wartości niektórych parametrów konstrukcyjnych układu. Analiza teoretyczna potwierdzona jest wynikami badań eksperymentalnych.
650 0 _aPrzemysł mięsny.
700 _aOWCZARZAK, Janusz.
_d1980 - 1990.
_bWyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie - Instytut Budowy Maszyn,
_cZakład Maszyn Przemysłu Spożywczego
773 _iW :
_tZeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Inżynierskiej w Koszalinie. Prace Instytutu Budowy Maszyn. -
_g1982, nr 5/B[18], s. 39-51
942 _cART
_2UKD
999 _c4893
_d4893