000 01599naa a2200253 i 4500
001 5215
003 KOSZ 005
005 20180425110447.0
008 140625s2011 pl f |000 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/HR
041 _apol
_beng
080 _a004.92/.94
080 _a597.2/.5
100 1 _aTOMKIEWICZ, Dariusz.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Automatyki Przemysłowej
245 1 0 _aZastosowanie metod przetwarzania obrazu do monitorowania procesu płukania farszu rybnego /
_cDariusz Tomkiewicz, Adam Kopeć, Kamil Dolik.
246 3 1 _aApplication of image processing methods to monitoring the fish stuffing rinse process
500 _aDane z autopsji.
520 _aW artykule przedstawiono metodę monitorowania procesu płukania farszu rybnego. W układach automatyki konieczne jest stosowanie szybkich i nieniszczących metod pozwalających na oszacowanie rozmaitych cech żywności, które składają się na jej finalną jakość. Celem badań było przetestowanie czy istnieje możliwość zastosowania metod przetwarzania obrazu do oceny przebiegu procesu płukania farszu rybnego oraz wstępne przetestowanie możliwości zastosowania wybranej metody na linii produkcyjnej.
650 0 _aPrzemysł rolno-spożywczy.
650 0 _aPrzetwarzanie obrazów.
700 1 _aKOPEĆ, Adam.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
773 _iW :
_tPomiary Automatyka Kontrola. -
_g2011, Vol. 57, nr 5, s. 555-558
942 _cART
_2UKD
999 _c5215
_d5215