000 01883naa a2200265 i 4500
001 5390
003 KOSZ 005
005 20180317104124.0
008 141003s2011 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a913(510)
080 _a338.48
100 1 _aDYMKOWSKA-MALESA, Maria.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 1 0 _aTurystyczne atrakcje kuchni chińskiej /
_cMaria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
246 3 1 _aTouristic attractions of Chinese kitchen
500 _aDane z autopsji.
520 _aW pracy opisano atrakcje kuchni chińskiej. Obecnie na terytorum Chin wyróżnia się 4 rejony o specyficznych stylach kulinarnych. Są to kuchnia Pekińska, Kantońska, Szanghajska i Syczuańska. Każda z tych kuchni to to bogactwo smaków i zapachów. Poza Chinami mamy możliwość spróbować pseudo potraw serwowanych w tzw. Restauracjach chińskich. Nie oddają one jednak całego bogactwa różnorodnych rodzimych potraw ze względu na zwyczaje żywieniowe mieszkańców Europy.
650 0 _aTurystyka.
650 0 _aKuchnia chińska.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 1 _aWALCZAK, Zbigniew - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 0 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 45-50
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5390
_d5390