000 01730naa a2200277 i 4500
001 5397
003 KOSZ 005
005 20180317104549.0
008 141003s2011 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a613/614
080 _a796/799
100 1 _aDYMKOWSKA-MALESA, Maria.
_d2006 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
245 1 0 _aBiałko w żywieniu sportowców /
_cMaria Dymkowska-Malesa, Zbigniew Walczak.
246 3 1 _aProteins in athletes nourishment
500 _aDane z autopsji.
520 _aCelem pracy jest omówienie roli białka w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej. Białko jest podstawowym składnikiem mięśni, skóry, kości, zębów, paznokci oraz tkanki łącznej. Związki białkowe zapewniają utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej oraz biorą udział w procesach odpornościowvch.
650 0 _aBiałko.
650 0 _aOdżywianie.
650 0 _aSport.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
700 1 _aWALCZAK, Zbigniew - doktorant.
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny
_cKatedra Biochemii i Biotechnologii
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 1 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 39-44
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5397
_d5397