000 01687naa a2200265 i 4500
001 5401
003 KOSZ 005
005 20180317105523.0
008 160107s2011 pl f |100 0 pol
040 _cBPK
_dKOSZ 005/EG
080 _a573.4
080 _a631.563.9
080 _a634.1.076
100 1 _aLEWOSZ, Jerzy.
_d1996 - .
_bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny,
_cKatedra Agrobiotechnologii
245 1 0 _aCitozan modyfikowany chemicznie jako powłoka chroniąca owoce przed mikroorganizmami /
_cElżbieta Kasza, Jerzy Lewosz.
246 3 1 _aChemically modified chitosan applied on fruits as protective coating against microorganisms
500 _aDane z autopsji.
520 _aHydrofobizowany preparat chitozanu nanoszono metodą zanurzania i natryskiwania na powierzchnie winogron i pomidorów które następnie przechowywano w warunkach sprzyjającym infekcjom. Stwierdzono dobre przyleganie preparatu do wosków na powierzchni owoców i ochronne oddziaływanie wobec mikroorganizmów - bardziej skuteczne gdy preparat natryskiwano.
650 0 _aDrobnoustroje.
650 0 _aOwoce.
655 0 _aMateriały konferencyjne.
711 2 2 _aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego
_n(8 ;
_d2011 ;
_cKoszalin, Polska).
773 0 _iW :
_tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. -
_dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. -
_gs. 113-120
942 _cROZ
_2UKD
999 _c5401
_d5401