| 000 | 01967naa a2200229 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | 5407 | ||
| 003 | KOSZ 005 | ||
| 005 | 20180317111815.0 | ||
| 008 | 140714s2011 pl f |100 0 | ||
| 040 |
_cBPK _dKOSZ 005/EG |
||
| 100 | 1 |
_aSZPARAGA, Agnieszka. _d2008 - . _bPolitechnika Koszalińska - Wydział Mechaniczny, _cKatedra Biochemii i Biotechnologii |
|
| 245 | 1 | 0 |
_aBadanie wpływu techniki i technologii odwadniania osmotycznego oraz zamrażania na cechy jakości śliwek / _cAgnieszka Plawgo, Joanna Chołuj. |
| 246 | 3 | 1 | _aThe influence of osmotic dehydration and freezing technology and technique on quality properties of plums |
| 500 | _aDane z autopsji. | ||
| 520 | _aCelem pracy była analiza wpływu procesu odwadniania osmotycznego i zamrażania na wybrane cechy jakościowe śliwek. Połówki śliwek odwadniano osmotycznie w roztworach sacharozy o stężeniu 35% i 55% w czasie 1,5h i 3h dla każdego stężenia, w temp. 20 stopni C. Proces odwadniania prowadzono przy stosunku masy surowca do roztworu osmotycznego 1:4. Następnie śliwki poddano procesowi mrożenia i przechowywano w temp. -18 stopni C przez 5 miesięcy. W każdym miesiącu pobierano próby do badań, które rozmrażano w powietrzu przez 2h w temp. 20 stopni C. W badanych próbkach oznaczono następujące cechy: zawartość cukru, ubytek masy. | ||
| 650 | 0 | _aŚliwki. | |
| 650 | 0 | _aJakość produktu . | |
| 655 | 0 | _aMateriały konferencyjne. | |
| 711 | 2 | 2 |
_aKonferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego _n(8 ; _d2011 ; _cKoszalin, Polska). |
| 773 | 0 |
_iW : _tMateriały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - _dKoszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2011. - _gs. 215-222 |
|
| 942 |
_cROZ _2UKD |
||
| 999 |
_c5407 _d5407 |
||